Ik hou van de Italiaanse keuken, de Franse keuken en de Juridische Keuken.

Mijn naam is Sophie en ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Sinds begin 2017 ben ik advocaat bij LINK Advocaten in Amsterdam. Ik hou van koken en van het recht. Het is voor mij de beste combinatie.

Het rechtssysteem is ingewikkeld en zeker als het gaat om het uitleggen van uitspraken van rechters. Toch wordt het soms in de media gebracht alsof het een kant en klaar gerecht is. Er wordt veel geschreven over juridische onderwerpen. De vraag is alleen of deze zaken zoals die in de media worden geschetst, ook zo zijn verlopen. Mist er bijvoorbeeld geen informatie of zijn er voorbarige conclusies getrokken? Dat kan namelijk voor onbegrip zorgen bij mensen. Dit vind ik interessant en maakt mij nieuwsgierig om een zaak of onderwerp verder te bestuderen.

Smeuïge verhalen doen het goed in de media. Maar om even cliché in de keukensferen te blijven, ‘de soep wordt niet altijd zo heet gegeten als zij wordt opgediend’. Ik probeer het ware verloop van een rechtszaak of nieuwsbericht over een juridisch onderwerp te achterhalen,  door spannende koppen op waarheid te onderzoeken. Zonder waardeoordeel over de uitspraak of het nieuwsbericht zelf, maar door uitleg te geven over hoe volgens mij tot een bepaalde uitspraak is gekomen en in te gaan op de juridische vraagstukken.

Het is een kijkje in De Juridische Keuken volgens mijn recept.

ArtisjokkenUniversiteit UtrechtIMG_3439